Обичаме да си говорим с всеки един от вас, защото всички сме гийкове, фенове на технологиите. Този път обаче ще поговорим още малко за нас, защото вярваме, че трябва да се запознаем подобаващо. В поредица от няколко материала всеки един от TechGeek ще се подложи на едно бързо и (надявам се) приятно за четене интервю. А ако искаш да попиташ още нещо, не се притеснявай да го направиш в коментарите или в страницата ни във Facebook.

Започваме с Гери, нашия арт директор. Това е човекът, който седи зад визуалната ни идентичност и се опитва да разбере точно какво искаме, когато обясняваме, че "това тук не е точно както си го представях, но може онова там, дето... абе, знаеш, онзи ден ти споменах..." и да го пресъздаде по най-удобния за теб начин.

Здравей, представи се. Как се казваш, с какво се занимаваш?

Привет! Гери и се занимавам с UX/UI дизайн.

Как се насочи към това и какво ти носи най-голямо удоволствие в професията ти?

Това е доста дълга история, но накратко - в училище много харесвах психологията, но си давах сметка, че няма как да стана психолог, защото съм доста емпатична. Друго, с което се занимавам цял живот, повлияно изцяло от майка ми (която е художник), беше рисуването. Отне ми малко повече време, за да навържа коя е професията, която комбинира креативната ми страна и интереса към психологията. С радост намерих това, което ме прави щастлива, - дизайна! От хоби се превърна в работа.

Най-голямо удоволствие ми носи създаването на продукт, който работи добре и създава уникално усещане за потребителя.

Какво правиш, когато не си пред някой екран? Имаш ли си офлайн хобита?

Както повечето работещи пред екрана хора, така и аз след работния ден предпочитам да избягвам компютри, телефони и т.н. Тук ще си призная, че вкъщи нямам телевизия и телевизора седи повече като попълнение в дизайна. Обичам да се разхождам в планината с кучето, когато имам време чета и рисувам. Много голямо удоволствие, като дори мога да го нарека хоби, е пътуването по света и у нас ;)

Как се присъедини към екипа на TechGeek? Какво те привлече към идеята?

Бях на спортен лагер и се заговорихме с Камен. Попита ме с какво се занимавам и последва най-забавният за мен въпрос - “Добра ли си?”. Уверено се обърнах и реших скромно да кажа “Да”. След седмица ми се обади, за да ми разкаже за TechGeek и идеята ми се стори супер. Реших да се впусна в едно приключение и да помогна да убедим хората, че geek не е онзи образ с очилата, който по цял ден разглобява компютри и гледа само Star Wars, а всеки един от нас, който ежедневно цъка на телефона си и се кефи на техниката. Че не ти е нужно да питаш всичките си “очилати” приятели какъв лаптоп да си купиш или да изпадаш в безкрайни проучвания, а че има екип от хора, които според нуждите ти и финансовия ти лимит могат да ти помогнат и да те насочат към това, което ще работи най-добре за теб :)

Кои са джаджите, без които не можеш? Защо се спря точно на тях?

Ей, много як въпрос! Естествено ще започна с телефона, но той е ясен. Не мога без колонката си:

Намирам я за много полезна джаджа. Малка е и свири сравнително добре. Разнасям я навсякъде, за да се радвам на музиката, която харесвам. Друга полезна джаджа, която много ми се ще да притежавам, но още нямам, е iRobot Roomba.

Много ми се иска някой-нещо да чисти, докато аз работя или си почивам. Нямам търпение да я изпробвам и да се сдобия с точно тази джаджа :)

Какво слушаш, докато работиш? Сподели ни някоя песен : )

Колегите знаят, че аз не само слушам, но и си пея. Ефектът за околните е невероятен (смее се). Ето нещо хубаво:

Какво четеш сега? Какво играеш и кой филм ще ни препоръчаш?

За Коледа от близък приятел получих много яка книга и чак сега успявам да я отворя и доста ме зарадва съдържанието ѝ - “Steal like an artist.”

Другата книга, която чета паралелно, е от много скъпи за мен хора – екипа дизайнери, с които работех преди. Книгата се казва “Лидерите винаги обядват последни”.

Филм не мога да ви препоръчам, защото последно време нищо не ми хваща окото, а и не помня заглавия на филми :D

За игри - може малко да учудя с избора. Играта се казва “Rayman legends” за PS4.

Уникална работа на криейтив екипа. С чувство за хумор и впечатляващи персонажи.

В разрез с клишето, че жените не се кефят на игри, гордо заявявам, че това просто не е вярно. Игрите развиват много различни умения, които са ни полезни в работата и в ежедневието ;) Хора, цъкайте и се забавлявайте!

Кои са приложенията, без които не можеш?

Spotify оглавява списъка. След него се нареждат Waze, Pinterest, Dribbble, Behance, Medium, Instagram и Messanger.