Светът на дигиталния маркетинг е меко казано необятен. В подобна среда човек може да се почувства малък и незначителен, а това да го изплаши. Много. Е, гийковете по природа сме доста смели същества - може би защото сме много любопитни и това е много по-силно от нас, но все пак...

Екипът на TechGeek обаче имаме смел водач в този свят! Водач, който умерено ни ръчка да бъдем по-социални (разбирай - по-активни във Facebook и Instagram), измисля важните думички за посланията ни и си "играе" с разни фунии. Гийкове, запознайте се с Лора.

Здравей, представи се. Как се казваш, с какво се занимаваш?

Алоха! Лора е името ми, представям се като човека, който се занимава с дигиталния маркетинг на TechGeek. Това и правя. И още няколко… хиляди неща.

Как се насочи към това и какво ти носи най-голямо удоволствие в професията ти?

Еха! Чакай да върна лентата. Всичко тръгна от голямото влечение към буквичките - да ги пиша, да ги събирам в текстове, да ги рисувам. Каквото и да съм захващала през годините, все опирам до удоволствието от писането. И днес така - занимавам се със съдържание, ама такова, което хем да забавлява, хем да продава. Затова и не харесвам да казвам думата маркетинг - като че ли хората изпускат момента на създаването и схващат само частта с правенето на пари.

Не че не е важна. Просто за мен не тя носи най-голямото удоволствие.

Какво правиш, когато не си пред някой екран? Имаш ли си офлайн хобита?

Всеки ден съм пред някой екран. Голям, среден, малък - всички екрани ме владеят. Докато не ги загася. След няколко злоупотреби с възможностите си се научих да пазя свободното си време извън дигиталния свят. Когато ме няма, наистина ме няма. Оставям батериите да паднат и не се замислям.

Офлайн хобитата ми включват лонгборд, новите ми кънки (благодаря на екипа на TechGeek, та те направо пазят детето в мен), пътуване към някой плаж… много обичам да се губя. Отскоро се завърнах към калиграфията и илюстрациите с водни бои. Скоро ще пусна някой линк и към тези проекти :)

Как се присъедини към екипа на TechGeek? Какво те привлече към идеята?

Писането!

Пак то!

Общ познат ме свърза с Камен, който в онзи момент търсеше човек, с когото да разработи текстовете в сайта - послания, таглайни… Оттогава сменихме думите сигурно 20 пъти, но голямата картинка си остана същата - място, което да събере хората заради любовта им към джаджите. Не заради магазин, не заради безсмислените блогове, които се поддържат само за SEO. Всички като нас на едно място - без ограничения, защото във всеки има малко гийк. Ей това е нещото! И ето че си мина една година, а тепърва започваме най-готиното. Нямам търпение! Камен, благодаря ти, че ни събра.

Кои са джаджите, без които не можеш? Защо се спря точно на тях

Мога без джаджи. Но не искам. Обичам си слушалките - търся нова музика почти всеки ден и минавам големи количества бийтове. Не мога и без телефона си по тази логика - не му робувам, но харесвам работата си. Още повече я харесвам свършена : )

На слушалките не се спрях. Те се спряха на мен, защото ми откраднаха старите Sony Extra Bass и бях много тъжна. Сегашните са подарък, но са китови слушалки от някакъв телефон. Вършат работа, скоро планирам нови красоти за ушите си.

С Nexus 5X ме раздели времето. Телефонът издържа 4 години и беше най-доверената ми джаджа. Стана внезапно и на бърза помощ дойде Motorola One (тествахме два модела на Motorola - G7 и One Vision) - много готин бюджетен телефон - работи бързо, издържа достатъчно за активната ми работа, мога да разчитам на читави снимки. Доволна съм!

Какво слушаш, докато работиш? Сподели ни някоя песен : )

Ох! Споделям няколко и обещавам, че скоро ще пусна един shared плейлист.

И последно...

Какво четеш сега? Какво играеш и кой филм ще ни препоръчаш?

Голям фентъзи фен съм. В момента най-после се оставих в ръцете на Patrick Rothfuss - The Name of The Wind. Книгата ми е подарък и беше крайно време.

В момента цъкам от време на време League of Legends, все още има сполучливи герои, а и е забавно в ARAM. Какво бих препоръчала… Оценявам artistic игри. В този ред на мисли съм плакала, докато играя Journey и съм се смяла много, докато се люшкам в Unravel 1 и 2. Няма такъв кеф!

А филм - ако случайно не е попаднал, вярвам, че Book of Kells или Kubo and The Two Strings ще се харесат. Както казах вече - пазя детето в мен, анимациите са велики!

Кои са приложенията, без които не можеш?

Не мога без Spotify, Youtube, Medium и Wepresent - последното не е приложение, но е супер интересна интеграция на галерия към популярна услуга за препращане на съдържание. Харесвам!

Имаш ли нещо гийкско, което винаги е с теб?

Благодарение на Виктор сега си имам едно симпатично Android пинче на мешката - някакво странно момиче ще да наподобява. Тамън като мен!

Ако си пропуснал интервюто на Гери, бързо можеш да поправиш това, като цъкнеш тук.