Здравей, Гийк,

Благодаря ти, че си с нас и ни даваш шанс да създадем технологичен хъб, който знаем, че ще бъде различен. Място за теб, за нас, за хора като теб и нас. Нашето лично парче земя в информационния океан, до което можем да доплуваме, всеки на своя сал, и заедно да го превърнем първо в остров, а след това защо не в цял континент, населен с гийкове?

Това е нашата финална цел.

Сигурни сме, че имаш много въпроси за нас, особено в този начален момент. Дори се досещаме за част от тях и ще дадем отговор още сега. Ако имаш още, винаги можеш да ни пишеш в страницата ни във Facebook или в групата, към която вече имаш официална покана. Радваме се на всеки един коментар, като дете по Коледа.

Да започваме!

TechGeek ще се развива постоянно и ще го надграждаме с функционалности, формати и визуални елементи.

Идеята за TechGeek?

Камен е човекът, който ни събра и обедини около идеята за TechGeek. Изрично го казваме, защото за нас е важно - TechGeek не се зароди просто като идея за поредната медия или сайт, а дойде от човек извън тези среди, но човек, който имаше представа какво иска като потребител и какво му липсва в този момент. Разбира се, сериозен гийк : )

Работата по проекта започна преди година и съвсем естествено премина през различни метаморфози, за да бъде това, което ще видиш съвсем скоро. И по-точно основата на това, което ще видиш, защото TechGeek ще се развива постоянно и ще го надграждаме с функционалности, формати и визуални елементи.

Името?

Може би TechGeek ти звучи като място за хора, които познават всяка малка частичка във всяка джаджа. Да, за тях също, възхищаваме им се. Ние обаче вярваме, че днес всеки един от нас е гийк - просто в различна фаза. От лаптопа, който е все по-близо до нас, през смартфона, който е част от нас, до всички останали умни джаджи, които ни заобикалят и все по-естествено общуваме с тях.

Защо “технологичен хъб”?

Супер въпрос, на който дадохме до известна степен отговор в една от първите ни публикации във Facebook страницата ни. Най-общо причината е, че имаме три основи на TechGeek, които обаче разглеждаме като едно цяло. От една страна е блогът със съдържание, той е свързан с магазина ни, в който ще има само продукти, в които сме убедени, а след това е и общността, която искаме да изградим покрай любовта към технологиите.

Магазин? Ето това е била целта ви - да ми продавате!

Разбира се! Но не по начина, по който си го представяш. Магазинът, който ще добавим на малко по-късен етап, ще бъде свързан към блога, за да можеш това, което ти хареса, да е буквално на “един клик разстояние”. Нашата цел не е задължителната продажба, а да изградим доверие, за да знаеш, че когато имаш нужда от помощ, можеш да се обърнеш към гийковете.

А какво ще се продава там и всъщност… за какво ще пишете?

Първоначалната идея за TechGeek беше да сме изцяло фокусирани върху лаптопите, които са един от по-трудните за избор устройства. От една страна тяхната цена е висока, имаме определени очаквания от тях и когато си купуваме нов модел, не го правим с идеята да го сменим след година. Именно поради тази причина в началото фокусът ни ще бъде върху тези устройства - както в магазина, така и в блога. Текстовете ни обаче няма да се ограничат само до тях, защото искаме да разказваме за технологиите (например първия досег до любима компютърна игра, вълнението от първия компютър, как избираме даден лаптоп и т.н.). С времето екипът и темите ни ще се разрастват, а с това и самият TechGeek.

Искаме да разказваме за технологиите, вярвам в силата на историята и личните изживявания.

Видеа?

Абсолютно. Вече работим по това, защото е пределно ясно, че е не само популярен формат, но и медиум, който дава възможност за готини експерименти. Не само в YouTube, но във Facebook и Instagram.

На вашия сайт ще има ли банери?

Не. Не ги обичаме и дизайнът ни е направен, без да им оставим място.

Добре, тогава как ще изкарвате пари? Платени ревюта?

Не. Още от началото говорим за доверие - платените ревюта няма да ни осигурят това, а по-скоро ни качват на магистралата към сиво-тъжния град Забвение. Когато видите при нас ревю, това означава, че лаптопът е задължително тестван.

Това не означава, че няма да работим с големи технологични компании - ще го правим, но по друг начин и с цел да развиваме нещо, което е положително за всяка страна - компания, TechGeek, гийковете.

А тогава как?

Имаме някои идеи, но засега ще ги запазим в тайна. Причината е, че искаме да изчистим всички детайли.

1200Px 493 Arceus

Величественият Arceus, най-силният Pokemon.

Добре, сега ни посрещна алфа версията на TechGeek. След това какво мога да очаквам?

Решихме да стартираме с алфа, защото част от функционалностите на сайта ни не са готови, но са в почти финална фаза. За нас обаче е важно да получаваме обратна връзка, за да можем да доизградим TechGeek по начин, по който ще се хареса не само на нас, но и на теб. Затова започваме с по няколко малки стъпки, след които идва скок.

След като пуснем блога, фокусът ще е върху магазина, като в същото време ще държим контакт с теб и останалите. Ще продължим да генерираме текстово съдържание, но ще работим и по видеата си. Имаме някои много забавни концепции, които сме сигурни, че ще оцениш.

Когато заедно преминем към следващата версия, ще видиш и еволюцията в дизайна - точно както Pokemon, това е само първата форма на TechGeek. Да кажем, че последната е Arceus.Всичко това ще се случва в следващите месеци.

Около година работихме усилено във всеки свободен момент, за да стигнем дотук. Знаем, че имаме още много работа, но сме щастливи, защото вече имаме ясна концепция за TechGeek и как да го превърнем в Arceus.

За всеки въпрос, за който не сме се сетили, пиши ни във Facebook и на e-mail social@techgeek.bg

Това е нашият път и нашата история до този момент. Сега е време да продължим заедно….

Да, доста лигаво клише, но какво да направим - истина си е. (Бавна песен на Уитни Хюстън, която леко заглъхва. Почти вече не се чува)

Geeks out.