Много време мислих как да подходя към подобен “жанр” материали. Позволи ми, читателю, да изляза от уюта на традиционното разглеждане на лайфстайл джаджи, защото наблюдавам нещо повече. Техниката не е в категория лайфстайл, защото така ни “казват” рекламите. Не е и защото е модерно в момента - тук визирам стереотипът “Хипстър с Apple лаптоп в Starbucks”.

Всяка джаджа може да носи етикета лайфстайл, ако отговаря на визията ни за нас самите.

Освен че техниката е част от ежедневието ни, тя неминуемо вече е част от стила ни. Общото желание и цел е в крайна сметка джаджата да ни върши работа както обещава, но привързаността ни към техниката не спира тук.

Само се замисли - с кой бранд се асоциираш и защо, какъв цвят подбираш за техниката си, дизайнът по-елегантен ли е или по-агресивен, какви аксесоари се търкалят в раницата и на бюрото ти?

Точно така. Има значение в какво инвестираш парите си, но днес не е достатъчно просто да покрива техническите спецификации. Днес търсим и различното, което да ни спечели.

Защото техниката е с нас всеки ден. Тя дори е част от това как ни възприемат хората около нас.

Техниката казва много повече за нас, отколкото си мислим. Тя е начин на себеизразяване.

Стартирам серия от материали, в които ще разглеждам немасови, нетрадиционни и в някои случаи уникални предложения за “барването” на техниката около нас. Защото има значение кои сме и всеки елемент от стила ни го защитава!

Carved: Дърво и смола за всеки джоб

По думите на Carved всеки кейс е вдъхновен от красотата на природата и е уникален сам по себе си. Изработени на ръка, кейсовете са смесица от смола и отпечатъка на отделни парчета дърво.

Кейсовете са оборудвани с гумени ръбове за допълнителна защита, предлагат се в ултра тънък или дебел вариант, като обещанието е да “лепнат” перфектно на телефона. Предлагат се за модели на iPhone, Samsung Galaxy, Google Pixel и Huawei и можеш да се сдобиеш с такъв срещу приемливата цена от 49 долара.

Moment: Оптималният “гардероб” за мобилна фотография

За да се възползваш напълно от продуктите на Moment, най-вероятно вече си открито запален по мобилната фотография и мислиш за следващите стъпки.

Проектът стъпва на много успешна кампания в Kickstarter и днес вече има доволен набор от продукти, които ще ъпгрейднат телефона ти. Обръщам внимание на обективите, филтрите и кейсовете, които са създадени за хора в няколко категории: фотография (photography), създаване на видео (movie making),и туристическа фотография (traveling).

Някои от продуктите са реализирани в колаборация с доказани брандове като Nomad, Freefly, Gobe, Joby, Manfrotto и други. Изберете си между широки, action, superfish, tele (58/60 mm), анаморфични или макро лещи, които варират 79 и 199 долара.

Към тях можете да добавите филтри, които се монтират посредством допълнителни пръстени-адаптери. Филтрите се предлагат в комплект за 79.99 долара, като се възползвате от един UV филтър за “изостряне” на снимката и един CPL - за блокиране на отразяваща се в лещата светлина.

Не по-малко впечатляващи са и минималистичните кейсове, които обещават удобство и мултифункционалост (някои от тях служат и за портмоне). Предлагат се за модели iPhone, Pixel, OnePlus, Samsung Galaxy на цени между 39.99 и 69.99 долара. Препоръчваме да бъдете търпеливи, тъй като екипът на Moment планират нови модели за още телефони.

В сайта ще забележите и наличието на комплекти, с които да стартирате, а нещото, което направи прекрасно впечатление на гийковете, беше продажбата на вече използвани за кратко лещи или филтри на по-ниска цена.

OtterBox: Достатъчно як ли си?

И не, нямам предвид готин ли си, а буквално те питам дали си фен за УЛТРА защитата на любимия си телефон.

OtterBox са на пазара от известно време и минаха потребителските тестове със стотици положителни отзиви. Най-популярната им серия е Defender и за момента “подкрепя” iPhone, модели на LG и на Samsung.

Обещава (и спазва обещанието си) за 100% защита на три нива: при падане, от прах, на екрана и против одиране на екрана.

FancyGrips: Скъпоценни камъни и здрав захват в едно?

Това е комбинация, която не очаквах, но признавам си - хвана окото ми. Въпреки че не бих персонализирала телефона си с подобен елемент, веднага се сетих за четири дами около мен, които биха го направили на секундата.

Добавките за по-здрав захват са сгъваеми и няма нищо уникално в тях, но отгоре им се лепят въпросните скъпоценни камъни, обработени на ръка в Полша по метода Kintsugi - изкуството да поправяш счупени керамични съдове, като спояваш частите с лак, смесен със злато, сребро или платина.

Елементите са уникати и пасват на гръбчето на всеки телефон, като цената им не надвишава 22 долара. Съветът на гийковете е да не забравяте, че шансът да се счупи при изпускане е голям.

Рубриката продължава съвсе скоро, като във втората част ще се насочим към бюрото и с какво може да го подобрите. За да е още по-готино и гийкско.