Кой е един от големите проблеми на геймъра? Когато си по-малък и имаш достатъчно време, нямаш контрол – нито върху хардуера, нито върху игрите. Просто бюджетът и силата са в ръцете на други. Когато вече имаш тази независимо, нямаш времето. Тъга.

Не ме разбирайте погрешно, време се намира, но все по-трудно и все по-рядко. Тъга.

Именно за това с останалите гийкове решихме едно от първите ни събирания да е посветено на игра. Името е Teamfight Tactics, а забавлението беше гарантирано – не само заради компанията, но и защото за много от нас това беше изцяло ново приключение. В този ден всеки беше сложил геймърския си лаптоп (или не съвсем...) в раницата и нямаше време да настъпи края на деня, за да се отправи към Level Up Sofia. Ето какво се случи, включително и мнението на някои от участниците за самата игра.

Моето мнение? Беше ми интересно. Teamfight Tactics е игра за осем човека, в която всеки играе за себе си. Избира си герои, развива единици и целта е накрая да остане последният оцелял. Човек много бързо може да навлезе в геймплея, като има няколко по-специфични неща, които също бързо се заучават. След това е само удоволствието. Честно казано за мен приключи бързо, тъй като не е мой тип игра, макар да виждам обаянието в подобни заглавия. Е, откраднахме малко време и се забавлявахме. Истински, подобно на клубовете от едно време. И седнахме с начална. Ето това е сила.

Тази седмица беше изпълнена с гейминг. Целта не беше точно такава, но така се подредиха силите на гейминга. Започнахме с някои страшни филми и игри, за да преминем към носталгия по игрите отпреди 15-20 години, с които сме израснали. Към това добавихме и наградите на CEEGA, в които бяхме и жури. Признавам, беше много готино.