Интересно. Преди малко повече от година и половина започнах да използва Samsung Galaxy S9+. Смартфон, от който останах изключително доволен и дори до днес виждам толкова положителни страни в него. Преди точно година преминах на друг модел, поради точно три конкретни причини - батерията, бързо зареждане и ултра широкоъгълна камера. Вече съм говорил нашироко за това.

Когато взех Galaxy Note 10+ за тест, веднага го сложих до моя актуален телефон и до Galaxy S9+, който се използва от съпругата ми. Понякога не се замисляме точно колко се променят телефоните едва в рамката на едно поколение. А и трябва ли? Сякаш има лека промяна в екрана, малко по-мощен хардуер, подобрена камера, екран, няколко нови функции… Разгледани така, сякаш стъпките са малки. И те наистина са, но сложени една след друга… е, тогава може да се извърви по-дълъг път.

Съпоставен със споменатите телефони, а и с Galaxy Note 9+, който тествах преди година, новият Galaxy Note изпъква. Впечатляващо много. И има всичко, заради което аз направих смяната. Дори и повече. Големият въпрос обаче е - достатъчна ли е всяка една крачка за вас, за да направите смяна? Или пък да изберете точно този смартфон в истинско море от устройства? Някои от тях дори имат по-ниска цена.

Всичко това ще научите от подробното видео, което направих за Galaxy Note 10+ и което е вградено по-горе в текста. Истината е, че не възнамерявах да бъде толкова дълго и дори се изненадах - та това е само един смартфон, защо говоря близо 40 минути за него? Защото исках да мина през всеки детайл и да го направя без сценарии, а с думите, които идват на момента. Вярвам, че така ще бъде най-полезно.

Тук няма да влизам в толкова детайли. Трудно е да се каже нещо негативно за Galaxy Note 10+, защото наистина успява да надгради във всеки един важен аспект за модерния смартфон. Екранът е меко казано впечатляващ, камерата е дори още по-добра и е някъде там - на челните места, където надпреварата е ожесточена и всеки има с какво да се похвали. Очаквам с огромен интерес да тествам iPhone 11, защото към момента коментарите за неговата камера са повече от ласкателни.

Буквално преди ден излезе и Mate 30 Pro. В последните години именно Huawei даде важен тласък в това направление.

Без да съм имал възможност да тествам тези устройства, а и съм сигурен, че и след това, Galaxy Note 10+ все пак ще остане с една от най-добрите камери. Наистина някъде там - в битката за първите места. Може да разгледате снимките от видеото тук.

Големият въпрос обаче остава цената. Това е големият въпрос напоследък. Не стават ли обаче телефоните все по-добре комплектовани? Не, не искам да защитавам високите цени, но искам да наблегна, че това разширява портфолиото и както споменавам във видеото - днес има модели за почти два пъти по-ниска цена, а и повече, които могат да изпълнят напълно изискванията на голяма част от клиентите.

Когато обаче искаме нещо повече, тогава се насочваме към тези модели. И в голяма част от случаите тази разлика се усеща.

Искам да се обърна към всеки един от вас, който изгледа видеото - оставете коментар, споделете мнението си. С TechGeek тепърва прохождаме в този формат и имаме да извървим дълъг път за кратко време - достатъчно е да видим какви продукции се създават в YouTube. Какво искате да видите? Какъв формат ще е интересен за вас? Допадат ли ви по-дългите видеа? Всяко едно мнение е полезно.

В следващите седмици очаквайте още видеа. А ние ще очакваме коментари.

Тъй като съм сигурен, че сред вас има хора, които вече използват Galaxy Note 10+ - споделете мнението си в коментарите. Ще се радвам да обсъдим телефона или тенденциите като цяло.